ЗАЩО doTERRA И КАК ТЕРИЧНИТЕ МАСЛА МОГАТ ДА ЛЕКУВАТ ФИЗИЧЕСКИ И ЕМОЦИОНАЛНИ ПРОБЛЕМИ

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ЕТЕРИЧНИТЕ МАСЛА?

Етеричните масла с високо качество и терапевтичен клас въздействат както на емоционално, така и на физическо ниво вътре в тялото.

На емоционално ниво, правилно дестилираните и извлечени етерични масла действат по начин, подобен на ароматите на цветята; те помагат на тялото да освободи негативната енергия и му позволяват да се върне към състояние на хармония.

Етеричните масла могат също така да помогнат за подобряване на физическото здраве. Те са жизнената сила на растенията или Чи, подобна на нашата кръв, така че те работят синергично вътре в тялото за поддържането, възстановяването и подновяването му. Етеричните масла се използват от векове за стимулиране на здравето. Молекулите им са толкова малки, че те лесно проникват в кръвта. След като веднъж попаднат там, те бързо биват пренесени в мозъка, където директно влияят на настроение, емоции, памет и физическа реакция.

Етеричните масла могат да помогнат като снижават болката и стреса, облекчават травми и страхове, успокояват, стимулират и създават усещане за добро физическо и психическо състояние и здраве.

Етеричните масла са натурални ароматни съединения, открити в семената, кората, стъблата, корените, листата, цветята и други части на растенията. Те носят отличителния аромат на растението и имат от 50-70 пъти по-силни терапевтични свойства от самите билки.

Маслата поддържат и регулират жизнените функции на растението, предпазват го от бавното му структурно разпадане, бактерии, гъбички, болести, др. патогени, привличат полезните и отблъскват нежеланите насекоми. С една дума етеричната течност може да се оприличи като имунната система на растението.

За разлика от съвременните лекарства, които могат да бъдат използвани само за едно здравно неразположение, етеричните масла могат да имат множество приложения.

Терапевтичната сила на етеричнте масла е при дифузиране, мазане и пиене (само при възрастни). 

КОЛКО ВИДА ЕТЕРИЧНИ МАСЛА СЪЩЕСТВУВАТ И КОИ СА ТЕРАПЕВТИЧНИТЕ?

Етеричните масла могат да се групират най-общо като: Синтетични (най-голям процент, представляват токсични, химични аромати и се използват най-вече в парфюмерийната индустрия), следвани от Хранителният клас (използват се най-вече в хранително-вкусовата индустрия за сосове, кексове и други пакетирани продукти) и най-малко разпространените са Терапевтичният клас етерични масла. 
Почвата, климатът, начинът и времето на събиране на реколтата, начинът на дестилация и тестването са от ключово значение за потентността, чистотата, качеството и терапевтичните свойства на терапевтичния клас етерични масла.

Имайте предвид много масла идват от различни държави, НО има едно голямо НО….. хякои елементи на етеричните масла са уникални само за някои надморски височини. Правени са сравнителни анализи на различни партиди Хеликрисум от България за купувачи, да преценят дали си заслужават тези масла за износ. Да маслаа не са лоши, но основните съставки, които има САМО и единствено Хеликрисумът от Италия, заради самият климат, тук ги няма. И оттам идва голямата разлика в цени, качество и терапевтични свойства на дадено масло…. Ето защо етеричните масла на Дотера ви гарантират на 100% терапефтични свойства, чистота и качество на всяко едно етерично масло.

КАК РАБОТЯТ ЕТЕРИЧНИТЕ МАСЛА?

Етеричните масла имат способността да преминат клетъчната мембрана и да атакуват вирусите за много кратко време, за разлика от антибиотиците. Етеричните масла е почти невъзможно да развият резистентност към бактериите. Има изследвания, че някои етерични масла като тези от санталово дърво и тамян могат да преминат кръвно-мозъчната бариера. Поради липоидоразтворимите си свойства етеричните масла могат да проникнат през кожата за период от 20-70 секунди. Успешното действие на етеричните масла при кожни проблеми се обяснява с това, че те регулират окислително-редукционните процеси в организма.

КАКВИ СА НАЧИНИТЕ НА УПОТРЕБА НА ЕТЕРИЧНИТЕ МАСЛА НА DOTERRA?

Ароматно:

 • чрез дифузер у дома: премахва неприятната миризма, прочиства и освежава въздуха, подобрява настроението;
 • чрез вдишване аромата на маслото нанесено на дланите, което има успокояващо и ободряващо въздействие.
 •  на кърпичка или памук, във винтилационната система
 •  парфюм или одеколон;

Локално:

 • нанасяне на масла на мястото на дискомфорта;
 • нанасяне на рефлексорните точки на краката, на тила или на слепоочията в зависимост от ситуацията;
 •  масажни процедури;
 • компреси или вани;

Вътрешно:

 • в желатинова капсула;
 •  с чист пчелен мед;
 • в чаша вода;

ОТ КЪДЕ ИДВАТ ЕТЕРИЧНИТЕ МАСЛА НА DOTERRА И КАКВО ОЗНАЧАВА „СЕРТИФИЦИРАН ЧИСТ ТЕРАПЕВТИЧЕН КЛАС ЕТЕРИЧНИ МАСЛА”?

doTERRA си поставя за цел да предоставя на света единствено и само чисти, безопасни и високо потентни етерични масла като разработва строг стандарт за качество CPTG (Сертифициран чист терапевтичен клас). Протоколът за проверка на качество изисква използването на независими лаборатории за стандартизация и тестване. Всяка партида е подложена на взискателен качествен контрол като преминава през тестване след дестилирането, след получаването в производствената база и при пакетирането. Това гарантира, че етеричните масла са без замърсители, пестициди и други синтетични примеси и не са настъпили промени в качеството им по време на транспортирането и пакетирането.
Етеричните масла на doTERRA се извличат чрез студено пресоване или на ниска пара, защото така се запазват възможно най-добре природните свойства на маслото. Събирането на реколтата става, когато растението е в своя разцвет. Това понякога означава точен ден и час. Суровината се набавя от повече от 40 различни страни по света, включително й такива от третия свят. Етеричните масла на doTERRA от маточина, роза, хвойна, здравец, лайка, бял равнец, меча стъпка и лавандула се доставят от България!

Как се случва контролът на качеството?

1. Със СЕРТИФИКАТ – CPTG – CERTIFIED PURE THERAPEUTIC GRADE) – СЕРТИФИЦИРАН ЧИСТ ТЕРАПЕВТИЧЕН КЛАС

Чистотата на етеричното масло е една от най-важните характеристики. Етерични масла, които не са чисти, крият риск от микроби, тежки метали и други синтетични примеси. Те могат да предизвикат дразнене, неблагоприятни ефекти или дори болести. Дотера е създала свой собствен строг стандарт и протокол за тестване на чистота, химичен състав, потентност и безопасност. Този процес гарантира, че етеричните масла нямат добавени синтетични съставки, вредни замърсители и пестициди. Този протокол осигурява ефикасност, чистота и последователност на всяка партида. Тестването започва веднага след дестилацията, като се проверява химичния състав. Вторият кръг от тестове се извършва в производствената база, като се прави проверка дали маслото, което е получено, е същото като тестваното при дестилацията. Третата фаза на качествен контрол се извършва при пакетирането, като се проверява химическия състав на маслото, което ще достигне до потребителя. Тези три етапа се извършват, за да се потвърди, че етеричното масло е без замърсители и не са настъпили промени по време на транспортирането и пакетирането. Протоколът за високия качествен контрол за сертифицирани чист терапевтичен клас масла включва следните тестове:

• Organoleptic testing

• Microbial testing

• Gas chromatography

• Mass spectrometry

• Fourier Transform Infrared spectroscopy (FTIR)

• Chirality testing

• Isotopic analysis

• Heavy metal testing

2. ТЕСТОВЕТЕ за чистота и качество се извършват на всяка партида от независима лаборатория.

3. РАСТЕНИЯТА СЕ ОТГЛЕЖДАТ В ЕСТЕСВЕНАТА ИМ СРЕДА – висок стандарт за качество се гарантира и от качеството на суровината, т.е. растението, от което се извличат ароматните и медицински свойства на етеричното масло. Затова източниците на продукта са от цял свят, където растенията се отглеждат в най-благоприятните и идеални условия – почва, климат, температура, влажност. Дотера партнира с глобална мрежа от местни опитни занаятчии, с традиции в продължение на поколения в отглеждането и дистилирането на етерични масла.

4. ДЕСТИЛАЦИЯ – Етеричните масла на Дотера се извличат чрез студено пресоване или процес на парна дестилация, за да могат да се запазят възможно най-добре природните свойства на маслото.

КЪМ ВСИЧКИ ПРОДУКТИ НА doTERRA – натиснете ТУК

КЪМ ВСИЧКИ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА НА doTERRA – натиснете ТУК

КЪМ НАПРАВЕНИ ОТ НАС ГОТОВИ БЛЕНДОВЕ 10мл в Рол-Он ЗА ДИРЕКТНА УПОТРЕБА (ИЗГОДНО) – натиснете ТУК

С етикети ,,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието не може да бъде копирано!